1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Nevşehir Taşı Özellikleri

Volkanik Tüf Nedir?

Volkanik Tüf sözlük anlamıyla yanardağların püskürttüğü kül, ve irili ufaklı parçaların üst üste yığılarak yapışmasıyla oluşan , çoğunlukla açık renkli, hafif gözenekli bir tür çökelti taşı olarak geçer. Kapadokya yöresinde Erciyes ve Hasan Dağının patlamasıyla bu oluşum gerçekleşmiştir. Yanardağ lavlarından oluşan bu taş, ocaktan yeni çıkartıldığında yumuşaktır ama zamanla hava, güneş, rüzgar ile temasıyla sertleşir. Bunun en güzel örneği bölgemizde bulunan yüzlerce yıllık yapılardır. Volkanik tüf taşlar doğal bir izolasyon malzemesi olup, ısı yalıtımı yaparak mekanların kışın sıcak, yazın serin olmasına katkı sağlar. Ayrıca iç mekânlarda da kullanılan bu doğal taş, havayı süzerek temizler. Sağlık açısından çok faydalıdır.

Nevşehir Taşları Hakkında Genel Bilgi

Kapadokya ve Nevşehir yöresinde bu taşların satış ve pazarlamasını yapılmaktayız.

Modern ve güncel tekniklerle işletilmekte ve kullanıma hazır ürün olarak sizlere sunmaktayız. Taşlarımıza çıktığı yöreye ve rengine göre isimler konulmuştur.

Taşın nitelikleri, yapı malzemesi olarak çok değişik yerlerde kullanılmasına olanak sağlamıştır. Binalarda ana taşıyıcı malzeme olarak kullanıldığı gibi dekoratif amaçlı süslemelerin ana malzemesi olmuştur. Bu bakımdan doğal taşlar , her dönemin vazgeçilmez yapı malzemesi olmuştur.

Taşların modern mimari ile bütünleşmesi yeni geliştirilen modern üretim teknikleriyle yapılan çok çeşitli yüzey işleme modelleri ile sağlanmaktadır. Bu yeni modeller sayesinde doğal taşlar sadece tarihi binalarda yada eski görünümlü binalarda değil modern ve çağdaş çizgiler taşıyan günümüz mimarisinin de vazgeçilmez yapı elemanları arasında yer bulmaktadır.

Firmamız tüf taşlarının hak ettiği yere gelebilmesi için yurt içinde ve yurt dışında tanıtım , satış ve uygulama çalışmalarına devam etmektedir.

Nevşehir Taşları Hakkında Genel Bilgi

Kapadokya ve yöresinde üretilen tüf taşları volkanik tüflerdir.

Aynı zamanda yapısı bakımından doğal izolasyon malzemeleridir. Gözenekli bir yapısı olmasına rağmen gözenekleri bir biriyle bağlantısı olmadığından dayanıklıdır. Tüf taşları ocaktan ilk çıkarıldığında yumuşak ve işlemesi kolay bir taş görünümündedir ama zamanla güneş ve havayla temasıyla çok sert bir yapıya bürünür.

Kapadokya ve yöresinde üretilen tüf taşlarını ilk önce uygulama şekilleri ve kullanım alanları olarak sınıflandırmamız gerekir.

Taşlarımız tamamı cephe kaplaması olarak kullanılmaktadır, zemin kaplaması olarak da renklerimiz zemin kaplaması olarak en az 3 cm kalınlıkta olmak üzere değişken ebatlarda uygulanması mümkündür.

Cephe kaplamalarında kullanılan yöntemleri şöyle sıralayabiliriz, ilk önce yığma sistem olarak yapılan taşlar için yığma sistemi düşünebiliriz. Yığma taşların ebatları 10 x 30 x 65, 15 x 30 x 65 olarak kullanılır.

Yapıştırma olarak tüm renk taşlarımız yapıştırılacak zeminin düzgünlüğüne göre fayans yapıştırıcı malzemeler veya harçlı olarak uygulanır .bu taşlar standart olarak 2 x30x s.b, 3 x 30 x s.b, 4 x 30 x s.b, 5 x 30 s.b olarak ve projeye göre değişken ebatlarda uygulamamız mümkündür.

Bunların dışında bir diğer uygulama metodumuzda mekanik uygulamadır, bu sistem özellikle çok katlı binalarda tercih edilen bir sistemdir.

Uygulama şekli cepheleye paslanmaz çelik profiller dübeller vasıtasıyla monte edilir bu profillerin üzerine ankraj malzemeleri monte edilir ve taşlar delinerek bu ankraj malzemelerine pimler yardımıyla tutturulur yani bütün yük çelik aksamdadır .

Bu sistem yapıştırmaya oranla yaklaşık 2 kat daha maliyetlidir. Bu uygulamada renk taşlarımız 3 x 30 x s.b, 4 x 30 x s.b, 5 x 30 s.b olarak ve projeye göre değişken ebatlarda kullanılabilmektedir.

Nevşehir Sarı Taş Analiz Raporu

Nevşehir Taşı Analiz Raporu

Nevşehir Taşı Malzeme KArşılaştırma Tablosu

Nevşehir Taşı Özellikleri